Sărbători cu strănuturi și tuse! Deși medicii spun că gripa nu se manifestă în județul Giurgiu, excelează însă răcelile și pneumoniile!

0
267

raceala_87813100Deși se vorbește despre o epidemie de gripă în toată țara , în Giurgiu pare ca acest lucru să se manifeste  deocamdată izolat. Directorul DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuț, ne-a declarat că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri de gripă confirmate în județul nostru. A existat o singură suspiciune, dar, în urma efectuării analizelor de specialitate, nu a fost confirmată- preciza domnia sa. Și cu toate acestea vremea oscilantă de la o zi la alta și temeperaturile scăzute au favorizat apariția a o serie de alte afecțiuni ale aparatului respirator…

Iată de ce , în tot județul,  în perioada 1.10. – 18.12.2016 – au fost raportate de către medicii de familie și respectiv de către  spitale,  2486 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, din care 77 au necesitat internare. De asemenea, în aceeași perioadă, au fost confirmate 477 de cazuri de pneumonii, din care 127 internate.

(Teodora Nicolau)