Zeci de sancțiuni pentru scandalagiii de la Târgul din Bolintin Vale

0
171

“Parteneriat pentru siguranță!” este mesajul transmis în acest sfârșit de săptămână de reprezentanții Jandarmeriei și Poliției giurgiuvenilor care au participat la Târgul anual din orașul Bolintin Vale. Pe lângă activitățile de informare, jandarmii au acționat și pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor. 

În cele 4 zile de activități au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9.000 lei pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a prevederilor legale în domeniul comerțului și regimului de deținere a câinilor periculoși.

Pe timpul misiunilor de ordine publică, reprezentanții celor două instituții au împărțit pliante cu mesaje preventive și date de contact pentru semnalarea oricăror situații care pot afecta siguranța cetățenilor. Acțiunile de informare au vizat prevenirea faptelor antisociale pe timpul manifestărilor publice, a infracțiunilor săvârșite cu violență și a infracțiunilor contra patrimoniului.

La activități au participat și reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție care au adresat recomandări cu privire la semnalarea cazurilor de corupție.

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au comportament antisocial.