AcasăActualitateNoi facilități pentru tinerii care se angajează în agricultură. Ce fonduri pot...

Noi facilități pentru tinerii care se angajează în agricultură. Ce fonduri pot primi angajatorii…

În cadrul unei recente discuții purtate cu directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor, aceasta ne spunea că, de curând, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 325/23 mai 2019, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018, privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

„Scopul acestei hotărâri este de a crea cadrul legal adecvat și mecanismele necesare de punere în aplicare a Programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industrie alimentară”, ne spunea Petra Ochișor.  

Sprijinul financiar se acordă angajatorului fermier pe o perioadă de 12 luni, în condițiile angajării a minimum doi tineri beneficiari ai programului, pe locuri de muncă existente sau nou create.

„Tânărul beneficiar al Programului este, conform definiției date în legea amintită, persoana cu vârsta până în 40 de ani inclusiv care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, la unul dintre angajatorii fermieri.

Valoarea programului, corespunzătoare anului 2019, este de 30.000 de lei, și vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri în agricultură, acvacultură și industria alimentară în vederea angajării tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, cu normă întreagă”, a mai precizat directorul DAJ Giurgiu. Sprijinul financiar de care poate beneficia angajatorul fermier care face dovada angajării a minimum doi tineri beneficiari ai Programului, este cuprins între 500 și 1000 de lei, după cum urmează:

– 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară

– 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare

– 500 lei pentru persoanele fără studii.

„Este bine de menționat faptul că tinerii beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul agricol al acvaculturii și/sau industriei alimentare, conform codurilor COR”, a mai afirmat directorul Petra Ochișor.

Înscrierea în program se face până la 31 decembrie 2019, iar relații referitoare la acest Program se pot obține la sediul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, din șoseaua Ghizdarului, nr. 1, telefon 0246/212038, a încheiat directorul DAJ Giurgiu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.1 ° C
18.1 °
18.1 °
81 %
1.2kmh
100 %
Dum
18 °
lun
19 °
mar
25 °
mie
25 °
joi
24 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!