Zeci de saci de gunoi au fost strânși din Parcul Comana de copii bucureșteni

0
743

„Astăzi echipa Hoinari pe Munți împreună cu Rezervația Comana și Grădinița Palatul Copiilor din București au desfășurat o acțiune de igienizare în Parcul Natural Comana, eveniment ce a avut ca scop tragerea unui semnal de alarmă asupra adulților care nu respectă mediul inconjurator.
Cei de la România Actualități au denumit evenimentul nostru „Copiii educă adulții”, cred că mesajul este unul dur, dar pe cât de dur pe atât de adevărat. Împreună putem schimba ceva! Credem într-o Românie educată și cu bun simț”, preciza organizatorul evenimentului, Robert Ionici.

Proiectul de igienizare a Parcului Natural Comana se află la a treia ediție, cea de anul acesta fiind sub semnul întrebării din cauza prognozelor meteo nu tocmai favorabile.

Cu toate acestea, copii, tinerii și adulții care au participat au strâns peste 40 de saci de gunoi, în mare parte pet-uri, cutii de bere sau de suc.

„Regretul cel mare este că am găsit, în această primăvară, de două ori mai mult gunoi decât am strâns toamna trecută, împreună cu mai mulți tineri. Atunci am strâns o remorcă întreagă de deșeuri, am lăsat lună, iar acum, după cele câteva luni de iarnă, am găsit dezastrul respectiv”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, organizatorul Robert Ionici.

De menționat faptul că cel mai mare dintre copiii participanți a avut 6 ani, în timp ce mezinul grupului de 40 de copii nu trecea de trei ani.

Următoarea acțiune pe raza județului nostru este o acțiune de plantare de puieți, 500 la număr, în zona Mihai Bravu – Vlad Țepeș, pe data de 5 aprilie, când sunt așteptați cel puțin 40 de adulți.