Foto: Strănepotul celebrului Bram Stocker (stânga) și inițiatotul proiectului Radu Oprea

 

De multe ori ne-am gândit de ce autoritățile române nu au speculat mitul cu Dracula , așa cum fac multe alte  state cu eroii lor  legendary, de multe ori născociți . Iată că  celebrul personaj Dracula va avea  un sat care îi va purta numele. Ideea acestei afaceri  i-a venit unui tânăr din Galaţi, susţinut, culmea de către  stră-strănepotul lui Bram Stocker, autorul legendei cu Dracula.

Satul lui Dracula va fi construit , conform evz.ro, în stilul secolului al XIX-lea. Va avea o pensiune cu mai multe camere, o cafenea, o terasă cu vedere spre Castelul Bran şi câteva casuţe cu două-trei dormitoare, care vor putea fi închiriate de turişti.

Întregul proiect va costa 1,3 miliarde de dolari. Dar iniţiatorul, antreprenorul Radu Oprea, este încrezător că-l va duce la bun sfârşit. A cumpărat deja terenul cu 180.000 de euro. Iar restul banilor vrea să-l obţină de la alţi pasionaţi de mitul lui Dracula. Pentru asta, cere donaţii pe o platformă online. Şi visează deja la cât va câştiga de pe urma satului.

Proiectul e susţinut şi de stră-strănepotul celebrului Bram Stoker, „tatăl” legendei Dracula. Dacre Stoker va oferi în schimbul unei donaţii de 30 de dolari câte o carte scrisă de el despre Dracula. El este  convins că banii  ”vor curge” pur și simplu , pentru că legenda despre Prinţul Vampirilor are foarte mulţi fani în toată lumea. Mulţi turişti, mai ales străini, care au venit de Haloween la Castelul Bran au fost încântați auzind  de  acest proiect .

(Jurnal)