Balul Bobocilor  a devenit  o afacere personală pentru cei care le organizează?! Vezi ce s-a întâmplat joi seară cu Balul Liceului Tudor Vianu…

0
672

bal-maiorescu-dana-v-giurgiu                                                                       Foto de arhivă

Joi , 3 noiembrie, liceul ”Tudor Vianu” a organizat Balul Bobocilor la un restaurant din centrul Municipiului. În urma desfășurării acestuia un grup de părinți și respectiv elevi nemulțumiți , ne-au relatat un fapt reprobabil.  Ei ne relatau revoltați faptul că organizatorii , elevi din clasele mai mari ale liceului mai sus amintit, din lipsă de experiență sau poate din dorința de a câștiga bani de pe urma acestui eveniment, au vândut mai multe bilete decât capacitatea  restaurantului, capacitate admisă de Lege. Aceștia au vândut  bilete și unor  persoane total străine de liceu , ba chiar  unora care au terminat demult liceul.

Faptul că administratorii restaurantului nu au acceptat decât numărul admis de lege  în local , a făcut ca o parte dintre elevi ai clasei a IX-a, cărora  le era destinat acest eveniment, să rămână pe dinafară deși plătiseră biletul.

 După ce o parte dintre ei au așteptat în ploaia deasă de afară ,  sperând să intre, au fost nevoiți să plece însă în cele din urmă , cu lacrimi în ochi , spre acasă , rămânând cu un gust amar la primul lor contact cu atmosfera de liceu. De precizat că în ultimii ani, pentru a evita orice fel de speculații și eventuale suspiciuni, profesorii au încetat să se mai ocupe de organizarea unor astfel de manifestări, ceea ce a dus , după cum demonstrează și cazul de față, la abuzuri și excese din partea elevilor organizatori.

Conducerea liceului ar trebui să se autosesizeze din oficiu și să ia măsuri împotriva celor ce au transformat  acest important eveniment pentru elevii clasei a IX-a  într-o afacere personală. Cei care se îndoiesc de cele redactate în rândurile de mai sus, îi așteptăm la redacție cu declarațiile elevilor și părinților acestora care au trăit această deziluzie…

(Jurnal)