Vom avea Ambulatoriu nou la Giurgiu! S-a semnat contractul de finanțare

0
218

Marți, 22 octombrie, la sediul Consiliului Județean Giurgiu s-a semnat contractul de finanțare pentru Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. La evenimentul găzduit de instituția giurgiuveană au participat președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, dar și Liviu Mușat, director al Agenției de Dezvoltare Sud-Muntenia.

Semnăm astăzi (n.r. – 22 octombrie) contractul de finanțare pentru un proiect extrem de important pentru sănătatea giurgiuvenilor. Valoarea totală a proiectului despre care vorbim, Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, este de 10.695.225,38 lei (aproximativ 2,3 milioane euro), din care pentru lucrări sunt alocați 5.049.465,06 lei (aproximativ 1,1 milioane euro), pentru dotări o sumă sensibil egală (5.200.719,88 lei – aproximativ 1,1 milioane euro), iar restul de 445.040,44 lei (aproximativ 95.000 euro) pentru servicii (proiectare, elaborare documentații, publicitate, elaborare cerere finanțare și dirigenție de șantier). Din toate aceste sume, contribuția noastră, a Consiliului Județean, este de 2%, adică 213.904,49 lei”, spunea, în deschiderea conferinței de presă prilejuită de semnarea contractului, președintele CJ, Marian Mina.

La rândul său, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, preciza:

„Astăzi semnăm un contract important pentru județul Giurgiu, dar și pentru regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Este primul contract de ambulatoriu semnat din regiunea de dezvoltare sud Muntenia, cel semnat de un spital județean. Avem de spitale orășenești, municipale, de specialitate, dar spitalul dumneavoastră este primul de acest fel care primește o finanțare pentru modernizare. Chiar dacă valoarea nu este foarte spectaculoasă  sunt convins că cei 10 milioane lei își vor găsi utilitatea pentru care proiectul a fost scris. Felicitări pentru modul în care propuneți și scrieți proiecte, dar și pentru modul în care vor fi implementate. Comisia europeană are mari așteptări de la noi ca țară și de la fiecare regiune în parte, în sensul că trebuie să venim cu cheltuieli, să facem achizițiile”.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8.1, Dezvoltarea Infrastructurii Sanitare și Sociale, Operațiunea 8.1 Ambulatoriu. Proiectul are o durată de implementare de 36 de luni, perioada de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni. Principala activitate a proiectului o reprezintă Reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului de urgență Giurgiu, o construcție de 183 mp, care va fi modernizată și extinsă. Aceasta va avea un corp de clădire nou, P+1, cu toate utilitațile și specialitătile necesare. Prin proiect vor fi dotate 17 cabinete, cu  echipamente corespunzătoare legislației în vigoare, iar suprafața desfășurată propusă va fi de 1300mp.

Este un moment foarte important, atât pentru Consiliul Judeţean Giurgiu, cât şi pentru mine, ca preşedinte al acestei instituţii! Îi mulţumesc domnului Liviu Muşat pentru întreg sprijinul acordat, pentru că este, cu adevărat, un prieten al judeţului nostru!

Le mulţumesc tuturor colegilor din echipa de proiect, rolul meu ca preşedinte a fost acela de a le solicita să-l scrie şi să-l depună, astfel că meritul privind întregul efort este al lor!
Giurgiu a devenit, de altfel, primul judeţ din regiunea Sud-Muntenia care reuşeşte să obţină fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriului unui spital judeţean!

Suntem mândri de acest lucru, dar mai ales suntem pregătiţi să trecem la următoarele etape ale proiectului prin care vor fi reabilitate, modernizate şi dotate 17 cabinete medicale şi alte 21 de spaţii ale Ambulatoriului SJU Giurgiu, care, de altfel, va fi şi extins”, a mai spus, în încheiere, președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.