Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl. Aurel Simion, alături de directorul general al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), dna Daniela Rebega au vizitat, joi, 6 mai Cooperativa Agricolă Roua, din județul Giurgiu.
Cooperativa, înființată în 2018, are șapte membri fondatori și oferă românilor produse ecologice, care pot fi comercializate atât în online, cât și prin vânzare directă, aducând produsele cât mai aproape de consumatori în zonele rezidențiale și în zonele de birouri din județele limitrofe Bucureștiului.
Asocierea dispune de 10 hectare de sere, 45 de hectare de livezi și plantații de căpșuni, precum și cca. 50 de hectare de teren agricol, pe care se cultivă, în câmp, diverse legume, toate în sistem ecologic.
Astfel, sunt comercializate verdețuri precum salată ecologică, ceapă verde și pătrunjel, legume – roșii cherry și castraveți, zucchini, vinete și ardei Capia. Livezile sunt situate în Fundeni (județul Călărași), Băneasa și Slobozia (județul Giurgiu).
Fermele beneficiază de spații proprii pentru ambalare și condiționare, dar și de spații de depozitare, cu temperatură controlată, în vederea livrării. Fermele dispun, de asemenea, de o capacitate de procesare a legumelor și fructelor, dezvoltând produsul în cât mai multe faze, pentru a putea comercializa o gamă cât mai variată de produse procesate.
Fermele au certificări din partea organismului de certificare – Austria Bio Garanție.