838574-rky8034Astra s-a impus cu scorul de 3-0 în confruntarea de pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara, din etapa a treia a Ligii 1 şi a urcat pe locul 5 în Liga 1, la egalitate de puncte cu Dinamo.

Timişorenii au fost la un pas de a întârzia la meciul de la Giurgiu, din cauza traficului aglomerat, însă partida a început în cele din urmă la ora programată.

Astra a fost formaţia care a început meciul în atac, iar Marquinhos a ratat două ocazii importante în primele 10 minute, însă intevenţiile lui Straton au păstrat tabela neschimbată.

Goalkeeperul oaspeţilor nu a mai putut interveni însă la lovitura de cap excelentă prin care Polczak a deschis scorul în minutul 21. Trei minute mai târziu, Ioniţă a majorat avantajul giurgiuvenilor cu un voleu de la aproximativ 11 metri, pe care Straton nu a reuşit să-l respingă.

Timişoara a replicat prin Cânu, dar lovitura de cap expediată de fundaşul oaspeţilor în minutul 30 a lovit bara transversală.

Astra a început în atac şi partea secundă, când Le Tallec a şutat de la 30 de metri, dar Straton a respins balonul în corner. Balaure a mai punctat o dată pentru Astra în minutul 53, după o respingere greşită a portarului bănăţenilor la şutul lui Le Tallec.

Doman a avut ocazia de a reduce din diferenţă, dar şutul său din unghi a fost respins de nou-intratul Piţian.

Graţie victoriei cu Timişoara, Astra a egalat la puncte Dinamo şi a urcat pe locul 5, în timp ce ACS Poli este pe locul 10, cu o victorie după 3 etape.

Astra: Iliev – Belu, Bejan, Polczak, Al. Stan – Mrzljak, Poljak – Al. Ioniţă, Vinicius, Balaure – Le Tallec. Antrenor: Edi Iordănescu

ACS Poli: Straton – Creţu, Melinte, Cânu, Ţigănaşu – Artean, Vaşvari – Ciucur, Soljici, Bârnoi – Bud. Antrenor: Ionuţ Popa

www.gsp.ro