velicu-11Ca și la ședința aleșilor municipali, în care s-a aprobat indemnizația de ședință pentru consilieri, într-un procent de 10% din venitul primarului (adică, vreo 1.300 de lei), și aleșii județeni, reuniți în ședință extraordinară luni, 31 iulie, și-au votat majorarea tot la 10% din valoarea salariului președintelui Consiliului Județean. Ca valoare, și aceasta se ridică tot la circa 1.300 de lei, pentru o ședință de consiliu și una de comisie, lunar.

Cel mai vehement contestatar al propunerii de proiect a fost liberalul Florian Velicu, cel care spunea: „Ar trebui să dăm dovadă de solidaritate cu oamenii de rând cărora veniturile nu le-au crescut chiar așa de mult, și eu aș propune să rămânem la aceeași valoare de până acum. Și, ca să fiu bine înțeles, sintagma „până la” ne permite rămânerea cu indemnizația de până acum. Nu cred că au crescut atât de mult salariile încât să ne putem permite să cheltuim banii așa cum se cheltuiesc. Se discută foarte mult în spațiul public despre aceste creșteri, toată lumea ne privește că primim sume exorbitante. Este foarte bine să facem publică această situație, pentru că oamenii au o părere distorsionată”, mai spunea consilierul liberal.

În replică, vicepreședintele Consiliului Județean, Lucian Corozel, cel care, de altfel, a și prezidat ședința din 31 iulie, spunea, clar, că „noi am hotărât câte 5% pentru fiecare tip de ședință: de consiliu sau de comisie, în cuantum de una pe lună!”, deși proiectul era încă în faza de dezbatere în plenul ședinței.

Mai mult, vicepreședintele CJ a mai adăugat: „Legea 153 (n.r. – legea care permite majorările salariale și ale indemnizațiilor aleșilor locali) este o lege prin care toată lumea așteaptă majorări salariale, și nu cred că este o majorare substanțială în ceea ce ne privește, ca și consilieri. Este vorba despre 150 de lei net pe lună și nu cred că este o sumă. Vorbim, totuși, de Consiliul Județean! Mie nu mi se pare o sumă foarte mare 900 și  ceva de lei net indemnizație lunară a unui consilier județean!”, a mai  precizat   Corozel.

Este drept că nu este o sumă mare , dar, așa cum spunea  consilierul Florin Velicu  cei mai mulți dintre giurgiuveni muncesc o lună întreagă, cu program de opt ore pe zi, pentru acești bani.

În final, propunerea a devenit hotărâre de consiliu, cu votul aleșilor PSD și ALDE, chiar dacă cei de la PNL s-au opus, prin vot, acestei majorări de indemnizație.

(Anna Lincă)