Victoria Ucrainei la EUROVISION este palma Europei dată lui Vladimir Putin! (Foto + VIDEO)

0
422

Ucraina a câștigat Eurovision, statele din Europa dovedind, încă o dată, că sunt solidare cu acest popor greu încercat de războiul dus împotriva lor de Vladimir Putin. 

Astfel, Eurovision este, dacă vreți, palma pe care cetățenii statelor europene i-au dat-o tiranului de la Moscova, Vladimir Putin.

România a încheiat concursul abia pe locul 18 (din 25 de finaliști), dar trebuie apreciată că a ajuns din nou în finală, după o absență de 5 ani…

Una din marile surprize ale acestei ediții rămâne Germania care s-a clasat pe ultimul loc din cele 25 de state participante, neprimind niciun punct din partea publicului!?

https://www.youtube.com/watch?v=oPdG2-QvWuo

 

O altă surpriză, de data aceasta plăcută, este  Republica Moldova care la final s-a clasat pe locul 7, cu o piesă a celor de la Zdob și Zdub.

Show-ul de la Torino a început, deloc întâmplător, cu melodia ”Give Peace a Chance” a lui John Lennon, cântată atât în sala de concerte, cât și în piața de lângă sala în care s-a desfășurat concursul, cu trimitere evidentă la războiul sângeros și nejustificat al Rusiei împotriva ucrainienilor, din aceste zile.

Laura Pausini a deschis spectacolul cântând alături de Alessandro Cattelan, fost prezentator la X-Factor în Italia.

De remarcat că diferențele dintre votul juriilor naționale și votul telespectatorilor a fost extrem de mare, dovedindu-ne, dacă mai era nevoie că, vrem, nu vrem, imixtiunea politicului în acest concurs internațional.

Multe dintre țările dependente de gazul țărilor din fosta Uniune Sovietică: Azerbaijan, Estonia sau Lituania. au votat nicidecum melodiile prezentate în concurs, ci au mulțumit , prin punctele acordate acestor țări, menținerea aprovizionării cu gaz, pe toată această perioadă extrem de crtică,  țărilor baltice.

Foto: Prezentatorii ediției de anul acesta din  Torino (Italia): Mika, Laura Pausini și Alessandro Cattelan. 

La votul juriilor naționale, România se clasase abia pe locul 21 (12 puncte), Moldova pe 20 (14 puncte), primele trei locuri fiind ocupate de Marea Britanie 283, Suedia 258 și Spania 231 puncte. Dar votul juriilor a fost răsturnat complet de votul telespectatorilor.

 Astfel,  Ucraina, statul martir al acestor zile,  a beneficiat de sprijinul masiv al telespectatorilor cu 439 puncte , urmată de Republica Moldova (239 puncte) și el  un alt stat amenințat de armata Rusă,  România primind de la telespectatori doar 53 de puncte.

Prima parte a concursului s-a încheiat cu votul juriilor din cele 40 de țări votante care clasa pe  primele trei locuri: Marea Britanie 283 de puncte, Suedia 258 și Spania 231 puncte.

Votul telespectatotilor a fost însă devastator , dovedind așa cum afirmam anterior, solidaritatea cetățenilor de pretutindeni cu acest popor atât de greu încercat, UCRAINA.

În consecință la finalul acestei ediții EUROVISION, 2022,  Podiumul   a arătat așa: Ucraina, Marea Britanie și Spania…

Parada  concurenților a șocat pe cei prezenți, care mai de care fiind mai fistichiu costumați și mai dornici să  iasă în evidență.  Ucrainenii , câștigătorii ediției,  s-au rezumat în a se prezenta îmbrăcați în costume populare de călușari.

Se remarcă printre extravanganți australianul Sheldon Riley, care poartă o mică draperie din ștrasuri pe figură, un costum care după cum comentau producătorii spectacolului a cântărit vreo 50 de kilograme!