Conducerea sub influența alcoolului sau/și fără permis două din cele mai frecvente infracțiuni comise de conducătorii auto, în județul Giurgiu…

0
172

Weekend-ul este deseori ca un magnet pentru cei dispuși să încalce regulile de circulație. Este și motivul pentru care polițiștii încearcă să prevină comiterea eventualelor accidente în trafic, prin controale de rutină…De data aceasta însă finalul de săptămână a fost parcă mai liniștit față de cele anterioare…

Într-o astfel de acțiune, Sâmbătă, 14 mai, ora 18.10, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe D.N.5, în localitatea Plopșoru, județul Giurgiu, un bărbat de 39 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Acestuia i-a fost întocmit dosar penal, continuându-se cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi de 14 mai, la ora 22.00, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe D.C. 95, în localitatea Plopșoru, județul Giurgiu, pe un bărbat din comuna Berceni, județul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cetățeanului i-a fost  întocmit un dosar penal în care se efectuează acum cercetări  pentru  săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

(Jurnal)