La scurt timp după aflarea veștii că Pro România nu a reușit să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlament Victor Ponta a postat pe Facebook-ul său personal, intenția de a se retrage din politică:  „Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!”, a scris el mulțumindu-le tuturor celor care i-au fost alături „în acest proiect”.

Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!
Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți! NEVER GIVE UP!”
– a scris Victor Ponta, fără a da alte detalii, precizând că acest gest este făcut ”deocamdată”, politicianul lăsând astfel să se înțeleagă că ar putea să se întoarcă în politică, oricând, conform butadei: ”niciodată să nu spui niciodată!”

Drept consecință, la Giurgiu, fostul primar al Municipiului, Nicolae Barbu , alături de alți câțiva politicieni ce i se alăturaseră, își văd în felul acesta speranțele spulberate, ba chiar compromisă cariera politică în cazul în care nu vor migra către alte partide. 

Vom vedea încotro se va îndrepta acum Nicolae Barbu care pare că ar fi încheiat orice socoteală cu fosta sa formațiune, PSD Giurgiu, fiindu-ne greu să credem că ar putea deveni,  peste noapte, un politician de dreapta. Asocierea cu Victor Ponta, așa cum am scris de atâtea ori, a fost o alegere extrem de proastă, care i-a scăzut lui Barbu extrem de mult din imaginea pe care o avea în Municipiu.  Dacă ar fi știut să-și  anticipeze mai bine șansele în PSD, probabil că la acest moment, după înlăturarea lui Niculae Bădălău,  ar fi devenit un pretendent serios pentru preluarea șefiei acestui partid, în contextul în care atât  Marian Mina cât și deputatul  Elena  Dinu nu și-au  manifestat până acum interesul expres pentru această  funcție,  de lider al filialei de la Giurgiu.

Și totuși nu trebuie să uităm că înainte de a câștiga mandatul de primar al Municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu venea din mediul privat, ce cu toții știm, aparține doctrinei de dreapta, hotelul pe care îl are în construcție ( adiacent parcului Alei), fiind în continuare, pentru el , o provocare  în ceea ce privește demonstrarea abilităților sale de bun manager, ce ra putea fi resuscitat politic,  cu idei liberale .  

(Jurnal)