Prezent la Giurgiu, într-o scurtă vizită de lucru, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a făcut o declaraţie ce i-a şocat  pe cei prezenţi , dar în acelaşi a lămurit o stare de fapt ce trena de mai multă vreme în politica românească, aceea a funcţiei prefectului , politică sau apolitică?

Zilele trecute s-a înfiinţat în cadrul Parlamentului o Comisie Specială în cadrul căreia dorim să se trecem cât mai repede un cod administrativ, de mult aşteptat. De acum încolo Prefectul şi subprefectul vor fi demnitari mai précis asimilaţi cu secretar de stat şi respectiv subsecretar de stat  pentru subprefecţi – a precizat vicepremierul .  

Să nu ne mai dăm după deget … prefectul şi subprefectul , fiind  reprezentanţii Guvernului în teritoriu, este normal să fie oameni politici. Să aplice politica Guvernului… Nu am fost niciodată de acord cu ideea  de a susţine că prefectul  ar fi o persoană neutră, atâta timp cât el, Prefectul,  este numit de către un Guvern care la rândul lui este politic – a mai  menţionat  Paul Stănescu.

(Florian Tincu)