Peste 1.000 pachete cu țigări, descoperite la frontiera Giurgiu

0
130

 

Foto: Arhiva Jurnal

În data de 19 aprilie, în jurul orei 06.00, dimineaţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse din tutun.

Astfel, ei au selectat pentru control, un autoturism condus de cetăţeanul bulgar D.S., în vârstă de 25 de ani. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele cetăţeanului bulgar, un număr de 1.100 pachete cu ţigări.

La cercetări acesta a declarat că a cumpărat ţigările din Bulgaria şi urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de 19.540 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

(Jurnal)