Vestimentație de peste o jumătate de miliard de lei (vechi) , ascunsă în cala autocarului…

0
239

 

bunuri-contrafacute-confiscateÎn data de 24 august, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a desfăşurat o acţiune specifcă pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor privind drepturile de proprietate intelectuală la care au participat ofiţeri din cadrul S.P.F Giurgiu precum şi lucrătorii turei de serviciu planificaţi pe sensul de intrare în ţară.

Cu  ocazia controlului amănunţit efectuat asupra unui autoturism şi unui autocar, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul bagaje al acestora, mai multe colete învelite în pungi de plastic de culoare gri şi alb, nedeclarate, în care se afla cantitatea de 355 articole vestimentare inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt cetățeanul bulgar Behtieva K. ( În calitate de pasager) şi cetăţeanul turc Erdal G.(în calitate de şofer al unui autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România), în vârstă de 32 respectiv 40 de ani, care nu deţineau documente de provenienţă şi nici certificat de calitate pentru acestea. Cetăţeanul bulgar Behtieva K. a declarat că a primit bunurile de la un conaţional urmând a le preda, în zona Filaret, unei persoane a cărei identitate nu o cunoaşte. Cetăţeanul turc Erdal G. a declarat că bunurile le-a primit de la şeful de garaj al firmei de transport din Istambul pentru a le transporta la sediul firmei din Bucureşti.

Bunurile, în valoare totală de 64.000 lei, dacă ar fi fost autentice, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)