bijuterii-vamaÎn data de 24  august, în intervalul  orar 00.00 – 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia depistării şi sancţionării faptelor privind regimul metalelor preţioase, la care au participat ofiţeri din cadrul SPF Giurgiu şi lucratorii turei a doua planificaţi pe sensul de intrare în ţară.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, efectuându-se formalitățile de frontieră asupra pasagerilor din două autocare ce efectuau curse pe ruta  Istambul – Bucureşti, s-a descoperit, în urma controlului fizic efectuat asupra a doi cetăţeni turci, Mustafa C. şi Cevat B., în vârstă de 60 respectiv 51 de ani, cantitatea de 445 de grame bijuterii din metal galben, presupus a fi aur.

Ȋn dimineaţa zilei următoare, în intervalul orar  04.30-06.00, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de pasageri a două autocare ce efectuau curse regulate pe ruta Istambul – Bucureşti, cetăţeanul turc Ylmaz K. şi cetăţenii români Iozu M., Florentin M., Maria C, cu vârste cuprinse între 36 si 61 de ani, domiciliați pe raza judeţelor Ilfov, Argeș și Vrancea.

 Cu ocazia efectuării controlului fizic, asupra celor patru persoane a fost depistată cantitatea de 309 de grame de bijuterii din metal galben, presupus a fi argint.

În ambele cazuri, persoanele au declarat că au achiziţionat bijuteriile dintr-un bazar din Istanbul-Turcia cu intenţia de a le comercializa pe raza localităţilor de domiciliu sau în pieţele din  Capitală.

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţin documente de provenienţă şi nu erau autorizate să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, în funcţie de rezultatul acesteia, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)