Grădinița „Căsuța din Povești” din Călugăreni, a primit zilele trecute vizita reprezentanților ARACIP, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, trecând printr-un amplu proces de acreditare.

Cum lucrurile au fost bine puse la punct, „aceștia au dat undă verde ca din toamnă aceasta să poată funcționa cu o autorizație de funcționare provizorie (nota red: așa este procedura), urmând ca la finele celor trei ani, să primească autorizație definitivă de funcționare”, ne-a declarat Daniela State, directoarea Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” din Călugăreni, din care face parte și grădinița „Căsuța din Povești”, ca structură a acestuia.

Vestea bună pentru toți părinții care au copii de vârstă preșcolară este că începând cu anul școlar 2022/ 2023 acesta își va deschide porțile pentru 40 de preșcolari ai comunei, propunându-și să formeze copii cu o personalitate armonioasă, creativă, ataşată valorilor naţionale.

Grădiniţa are două grupe de copii, fiecare cu personal didactic specializat: grupa mijlocie cu 20 de copii și grupa mare cu 20 de copii care își va desfășura activitatea după următorul program:

  • 8:00 – 12:00 – program normal (fără masa de prânz)

  • 8:00 – 18:00 – program prelungit (cu masa de prânz și gustarea de după amiază).

Așa cum am scris și zilele trecute, le dorim mult succes tuturor celor care au crezut în acest proiect, de la primar, viceprimar, director de grădiniță și tot personalul angrenat în această lungă provocare a autorizării.

Personal, consider că a fi educatoare este cea mai nobilă profesie, deoarece rolul acestora este de a modela copiii de la cea mai fragedă vârstă, ajutându-i pe micuţi să aibă încredere în cea care le devine „a doua mamă”, care şterge lacrimile copilului, le spune povești cu zâne, le este prietenă, având în vedere că despărţirea de familiile lor pentru unii este foarte grea. Consider că educatoarele sunt după părinți, cei mai importanți furnizori de educaţie până când aceștia pășesc pe băncile școlii.

Așadar, mult succes dragi învățători!

(Ana Magheru)