După ce, ani de-a rândul, s-a tot rugat de reprezentanții culturii și cultelor la nivel național, pentru sprijin în restaurarea Bisericii Sf. Pantelimon din localitate, primarul comunei Vedea, Marian Bălan, a primit sprijin de unde nu se aștepta: la începutul acestei luni a fost semnat un protocol de colaborare cu parteneri bulgari în vederea realizării lucrărilor de restaurare a Bisericii.

O altă veste bună este achiziționarea unui buldoexcavator, pentru care au fost deja întocmite și semnate documentele, utilajul urmând să ajungă în Vedea în luna februarie.

„Vom folosi acest utilaj nu doar la lucrările curente pe care le avem de efectuat, atunci când vremea este bună, ci și la deszăpezirea ulițelor satelor, pe timpul iernii. Astfel, vom avea utilajul nostru, nu vom mai fi nevoiți să apelăm la alte persoane sau să închiriem utilaje, atunci când suntem depășiți de situație”, ne spunea primarul Marian Bălan.

Alte proiecte care urmează să intre în derulare în perioada imediat următoare vizează finalizarea renovării integrale a Școlii „Apostol Arsache” din comună, precum și a asfaltării tuturor ulițelor.

„La această din urmă lucrare avem unele probleme, pentru că ne-am tot confruntat cu contestații, dar sperăm să se rezolve în scurt timp, și să putem relua lucrările”, mai spunea primarul din Vedea.

Un proiect important, care se bucură de un real succes, SCOP (vizează combaterea abandonului școlar din cauza sărăciei) se află în plină derulare, copiii beneficiari ai proiectului beneficiind deja de masa caldă și de sprijin pentru efectuarea temelor.

„Avem și alte proiecte, dar, așa cum se întâmplă peste tot, așteptăm să vedem ce sume vom primi la buget atât de la Consiliul Județean, cât și de la Direcția Finanțelor Publice”, a încheiat Marian Bălan.

(Jurnal)