Vernisaj de fotografie al reputatului Yavor Michev ( Bulgaria), la Muzeul Județean de Istorie – Giurgiu

0
214

Vernisajul expoziției „Fotografie aeriană” , a fotografului profesionist Yavor Michev, din Ruse- Bulgaria, este organizat în cadrul evenimentului denumit „Zilele Muzeului Giurgiuvean” și dedicat Zilei Independenței Bulgariei – 22 septembrie.

Vernisajul va avea loc miercuri, 21 septembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Muzeului Județean „Teohari Antonescu”.

Yavor Michev s-a născut și locuiește în Ruse, devenind  pasionat de arta fotografică încă de când eram student – după cum mărturisește.

La început spune el, a fost doar un hobby, dar treptat, treptat  a devenit o parte integrantă a vieții sale.  În 2007 i s-a oferit ocazia să zboare și să fotografieze dintr-un deltaplan, o experiență unică pentru el care l-a marcat…

În ultimii 7 ani Michev a filmat în principal cu platforme radio, controlate fără pilot (drone). Fotografia aeriană oferă noi orizonturi și posibilități pentru proiectele mele. Prin expoziție prezint invitaților de la Muzeul Județean Giurgiu o selecție de fotografii aeriene. De-a lungul anilor, fotografiile mele au participat la peste 50 de concursuri și saloane foto din 23 de țări, fiind apreciate cu peste 50 de premii și distincții – mai spune el .

Fotograful bulgar deține titlul internațional AFIAP și are în palmares 9 expoziții personale și 6 comune. De asemenea, a fost distins cu Premiul Ruse 2020 la categoria „Artă picturală“.

Iată, credem, suficiente motive pentru a vedea această expoziție care se anunță deosebit de interesantă – ne spunea, la rândul său,  Gabriel Dumitru, directorul Muzeului giurgiuvean, cel ce găzduiește acest eveniment.

 (Jurnal)