În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.300 camioane, 1.200 autoturisme și 5.500 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate aproximativ  1.300  camioane, 1.200 autoturisme și 6.100 de  persoane.

„Controlul se efectuează în prezent, atât pe sensul de intrare în țară  cât și pe sensul de ieșire din țară, pe câte patru artere de circulație destinate turismelor, se înregistrează un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 20 de minute.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte 5 artere de circulație, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară. Înregistrăm un timp de așteptare ridicat pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 40 de minute pe sensul de intrare în țară, respectiv 180 de minute pe sensul de ieșire din țară.

Acești timpi de așteptare înregistrați se datorează  numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit, într-un timp foarte scurt.

Printre factorii care determină creșterea timpilor de așteptare la automarfare enumăr și plata taxei de pod și cântărirea acestor mijloace de transport, înainte ca acestea să se prezinte pentru efectuarea formalităților de control și bineînțeles, lucrările de reparații ale covorului asfaltic din porțiunea bulgară a „Podului Prieteniei” Giurgiu–Ruse, care s-au suspendat în perioada 24-26.06.2022.

Recomandăm persoanelor care doresc să tranziteze frontiera:

⮚ să pregătească din timp documentele de călătorie necesare pentru tranzitarea frontierei, să verifice şi să pregătească documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control

⮚ să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei

⮚ să tranziteze toate punctele de trecere a frontierei deschise traficului internațional astfel încât să se preîntâmpine aglomerarea acestora”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspector de poliție, Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră)