Lucrările de reparații de pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, suspendate până luni, 27 iunie

0
320

Autorităţile bulgare au luat decizia de a suspenda de astăzi, 24 iunie, și până duminică, inclusiv, lucrările de reparații de pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse. Lucrările urmează să se reia luni, pe 27 iunie. Reparațiile pe partea bulgară a podului, peste Dunăre, care face legătura între Giurgiu şi Ruse, au început pe 18 iunie, traficul rutier desfăşurându-se cu dificultate mai ales pentru camioanele de marfă.

Iată și comunicatul de presă trimis de ITPF Giurgiu:

În data de 23.06.2022, autoritățile bulgare  ne-au informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 24.06.2022-26.06.2022 vor fi suspendate lucrările de reparație a covorului asfaltic din porțiunea bulgară a ”Podului Prieteniei” Giurgiu –Ruse, urmând ca acestea să fie reluate din data de 27.06.2022.

În ultimele 24 de ore au efectuat formalități de frontieră prin P.T.F. Giurgiu-Ruse, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire din țară, aproximativ:

     11.600  PERSOANE

     2.300 AUTOTURISME

      2.600 CAMIOANE

Controlul se efectuează în prezent, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară, pe câte patru artere de control destinate turismelor și pe câte 5 artere de control destinate automarfarelor.

Recomandăm persoanelor care doresc să tranziteze frontiera:

  • să pregătească din timp documentele de călătorie necesare pentru tranzitarea frontierei, să verifice şi să pregătească documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control

  • să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei

  • să tranziteze toate punctele de trecere a frontierei deschise traficului internațional astfel încât să se preîntâmpine aglomerarea acestora”.

(Jurnal)