Val de sancțiuni aplicate de polițiștii giurgiuveni într-o singură zi

0
433

În data de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Giurgiu, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu, au desfășurat o acțiune punctuală, în sistem integrat, pe raza municipiului Giurgiu, pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

Cu această ocazie, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 1/1999 și Legii nr. 12/1990, în valoare de 35.980 de lei.

În cadrul acțiunii, a fost reținut un certificat de înmatriculare, au fost verificate 6 societăți comerciale, au fost legitimate 371 persoane și au fost oprite și verificate 178 autovehicule.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, ca urmare a măririi artificiale a prețurilor de vânzare la legume și fructe, băuturi alcoolice, produse de igienă, sanitare, precum și la unele produse alimentare de bază.

Astfel, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.000 de lei, au fost verificate 20 de societăți comerciale și a fost confiscată contravaloarea unor cantități de legume/fructe, produse de panificație și țigarete fără documente legale de proveniență (840 țigarete), în sumă totală de 1.348 lei.