Niciun deținut sau angajat al Penitenciarului Giurgiu nu este infectat cu COVID 19!

0
230

Unul dintre drepturile persoanelor private de libertate, ce își ispășesc pedepsele în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, este acela de a primi pachete de la familie. Odată cu instituirea stării de urgență, și acest drept a fost sistat de către conducerea Penitenciarului, același lucru întâmplându-se în toate unitățile de detenție din țară.

Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Penitenciarului giurgiuvean, meniurile cu care se asigură hrănirea zilnică a persoanelor private de libertate nu au suferit modificări odată cu introducerea restricțiilor ce privesc primirea de bunuri prin sectorul vizită. Unitatea asigură stocurile de alimente necesare preparării acestora, corespunzător normelor de hrană și, totodată, desfășoară demersuri constante pentru ca punctele comerciale să fie aprovizionate cu bunuri de primă necesitate (informarea operatorilor economici și punerea la dispoziție de spații suplimentare pentru depozitarea stocurilor).

De asemenea, aceleași surse au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că, până în prezent, niciunul dintre cei 1474 de deținuți (și nici personalul auxiliar) nu au avut de suferit din punct de vedere al sănătății, ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID 19 (nici la nivel local, nici la nivel național), asta deși, în mediul on-line, au fost vehiculate știri conform cărora deținuți din penitenciare din țară ar fi fost depistați pozitiv la acest nou tip de coronavirus.

(Jurnal)