Reprezentanții Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat luni, 20 septembrie, că vaccinul anti-COVID cret de ei a generat un răspuns imun „ROBUST” la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Producătorii vaccinului au testat pe copii aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenți și adulți, la 3 săptămâni distanță.

De altfel companiile au spus că se aşteaptă ca și rezultatele despre eficiența vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani şi la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani, să fie gata în ultimul trimestru al acestui an.

Efectele secundare frecvente pentru adolescenți și adulți includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră și greață, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Datele, care au inclus peste 2.200 de copii, vor fi transmise autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, arată compania.

Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin la populația mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei Delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a spus Albert Bourla, CEO al Pfizer.

Tulpina Delta a dus la o creștere a spitalizărilor din SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu se pot vaccina.

(Jurnal)