Vaccinarea cu a patra doză împotriva COVID-19 poate fi făcută la cerere, în cabinetele medicilor de familie și în centrele de vaccinare. Vezi care sunt adresele acestora…  

0
216

Conform unui comunicat de presă, primit de la Prefectura Giurgiu, începând cu data de 16 mai 2022, vaccinarea cu doza a 4-a, împotriva COVID-19, poate fi efectuată, la cerere, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie.

La nivelul județului Giurgiu, în perioada 16 – 22 mai 2022, un număr de 8 persoane au solicitat vaccinarea cu doza a 4-a, cu serul Pfizer, dintre care 4 în cabinetele de medicină de familie din municipiu și 4 în cele din județ. Nici una dintre persoanele imunizate cu doza a 4-a nu a raportat reacții adverse post-vaccinare.

În momentul de față, în județul Giurgiu, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccin de tip ARN mesager, în funcție de solicitări, se efectuează în următoarele cabinete de medicină de familie:

  • în municipiul Giurgiu – CMI dr. Stoian Marius – în incinta fostelor dispensare 5-8-9 (str. Ierusalim 3000) și CMI dr. Serdan Luiza – în incinta fostelor dispensare 5-8-9 (str. Ierusalim 3000).

  • în județ – CMI dr. Ilie Dumitru – oraș Bolintin Vale;

                            – CMI dr. Rășcanu Bogdan – com. Ulmi, sat Trestieni;

                            – CMI dr. Soare Lucia – com. Buturugeni;

                            – Policlinica Clipperton – com. Joița.

Vă reamintim că pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Se recomandă efectuarea dozei a 4-a de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, în prezent, la nivelul județului Giurgiu numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin două doze este 173.660, dintre care 82 au fost imunizate în perioada 01 – 22 mai 2022.