156306_1Deşi toată lumea se aştepta ca primii românii plecaţi la muncă în străinătate care vor avea probleme să fie cei aflaţi în Anglia iată că surpriza vine din altă parte. Conform  unei decizii de ultimă oră extrem de controversată a Guvernului din Elveţia,  românii şi bulgarii au fost ”interzişi” în această ţară.

Ce s-a întâmplat mai exact?

Guvernul din Ţara Cantoanelor a decis activarea unei clauze prevăzute în Acordul cu Uniunea Europeană care prevede introducerea în mod temporar a unor restricţii pe piaţa muncii elveţiană pentru cetăţenii români şi bulgari, conform mediafax.

„În şedinţa din 10 mai 2017, Consiliul Federal a decis activarea clauzei de siguranţă prevăzută în Acordul privind libera circulaţie a persoanelor, pentru cetăţenii bulgari şi români. Ca efect, în următoarele 12 luni, cetăţenii bulgari şi români care intenţionează să efectueze activităţi de lucru vor avea doar acces limitat pe piaţa muncii din Elveţia”, se arată într-un comunicat al Executivului federal de la Berna.

În perioada iulie 2016 – mai 2017, cifra estimată pentru permisele de lucru acordate imigranţilor români şi bulgari veniţi la muncă a fost depăşită, astfel că în următoarele 12 luni permisele pentru aceşti cetăţeni străini vor fi limitate la 996, precizează Guvernul Elveţiei. Comparativ cu anul 2015, în 2016 numărul românilor şi bulgarilor veniţi în Elveţia s-a dublat, ajungând la circa 3.300 de persoane, mai spune sursa citată.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Va vine sa credeti? Eu D.Liviu am fost interzis in Schengen pe viata de catre Germania nazista imputita, rasista, xenofoba SS-ista jegoasa inca din 20.10.2005 doar pentru faptul ca sunt roman. Da, da! Doar pentru faptul ca sunt roman am fost luat ilegal si cu forta de pe o nava elvetiana (practic pamant elvetian) si am primit interdictie in Schengen (nici o tara Schengen nu ma mai primeste) pe termen nelimitat (adica pe viata). Statul mafiot Roman spune ca nu este de competenta lui, Parlamentul European spune ca nu este de competenta lui, ambasada nazista handicapata germana de la Bucuresti spune ca nu este de competenta ei, Bundestag spune ca a efectuat cercetari (dar nimeni nu m-a intrebat nimic) si ca nu exista documente care sa ateste ceea ce sustin eu -auzi la ei! Intre timp eu sunt dat si in consemn ca daca vrodata jegurile naziste imputite rasiste, xenofobe SS-iste germane vor pune mana pe mine, ma vor baga la racoare pentru ca le-am adresat „vorbe jignitoare”. Auzi nesimtire! Pai dar v-am pus eu sa ma luati cu forta si ilegal de pe teritoriul altui stat si sa-mi dati interdictie pe viata pentru ca sunt roman, mai jeguri naziste imputite, rasiste xenofobe SS-iste ce sunteti? Cica sunt cetatean european si am drepturi. Care drepturi cu interdictie pe viata? Care drepturi cand un roman munceste pe 3 lei si 10 bani, iar francezul, belgianul, olandezul, nazistul imputit german muncesc pe mii de euro pe luna? Care drepturi cand la noi in supermarket ne vand numai gunoaiele lor si ei au numai produse de calitate?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.