Europa a votat cu inima anul acesta la EUROVISION. Trista poveste a lui Salvador Sobral, castigatorul EUROVISION a impresionat o lume întreagă! .

0
82

gettyimages-682411216Câștigătorul EUROVISION 2017, Salvador Sobral, a atras atentia înca de la începutul participarii sale, datorita tricoului pe care l-a purtat la un moment dat și pe care scria „SOS refugiații”.

Salvador este un cântaret din Portugalia de doar 27 de ani, care s-a clasat pe locul 7 în tara sa la concursul Idolos, versiunea portugheza a show-ului Pop Idol.

În 2016, el si-a lansat albumul de debut, „Excuse me”.  Artistul a atras atentia publicului asupra sa din cauza conditiei sale fizice, ipoteza principala fiind că ar avea o boală de inimă, însă neconfirmată oficial, fapt care l-ar fi împiedicat să plece la timp din Portugalia, pentru primele repetiții .

Sora sa, Luisa, a stat in locul sau la primele repetitii tehnice, pana cand Salvador a reusit sa ajunga pentru prima semifinala. Piesa cu care a castigat EUROVISION 2017 se numeste „Amar pelos dois”, in traducere „Dragoste pentru doi”, si a fost scrisa de sora sa, Luisa, potrivit Radio Times.

„Traim într-o lume în care muzica este facuta de hituri de o vara. Acesta este un vot pentru oamenii care intr-adevar fac muzica. Muzica nu este ca artificiile, muzica trebuie simtita, asa ca hai să încercam să facem asta si sa aducem muzica înapoi”, a spus artistul după ce a fost anuntat castigator la EUROVISON 2017.

 Deutsche Welle scrie că muzicianul din Portugalia a facut ca aparitiile sale pe scena sa fie „spontane si diferite”, iar din motive medicale a ratat unele parti din repetitii, in conditiile in care Sobral este pe lista de asteptare a unui transplant de inima si nu poate calatori afara din tara mai mult de 2 saptamani fara echipa sa medicală.

(Jurnal)