Va mai fi sau nu valabilă declarația pe propria răspundere, după 15 mai…?

0
245

Ministrul Marcel Vela a făcut declarația momentului în ceea ce privește restricțiile de după data de 15 mai, dar și dacă va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.

Astfel el a explicat în ce condiţii se va renunţa la declaraţiile pe proprie răspundere:

“Vor fi toate deplasările în altă zonă, în altă analiză şi, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaraţii. Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală şi vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie şi ne dorim toţi, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toţii: şi domnul preşedinte, şi Guvernul, şi toţi cetăţenii. Noi avem în analiză şi dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate”, a precizat Ion Marcel Vela.

Ministrul a mai spus că deciziile vor fi luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, într-o şedinţă care va avea loc premergător expirării stării de urgenţă, în aceeaşi zi sau cu o zi înainte, şi va fi prezidată de premier. 

(Jurnal)