La începutul acestei săptămâni, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că i-a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile caselor de pensii neperformante: Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara (Petroşani), Giurgiu şi Gorj, precum şi din toate sectoarele Capitalei.
A surprins pe toată lumea nominalizarea conducerii Casei de Pensii Giurgiu pe lista celor care nu au îndeplinit criteriile de performanţă.
Urmărind raportările Casei Naţionale de Pensii, în luna septembrie instituţia din Giurgiu se afla pe locul 21 la nivel naţional, cu un procent de îndeplinire a criteriilor de performanţă de 86,98%.
Mai mult, în ultimele videoconferinţe, conducere Casei de Pensii Giurgiu a fost apreciată de către forurile superioare.
Contactat telefonic, directorul CJP Giurgiu, Marian Dumitru, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Nu este vorba, deocamdată, cel puțin, despre schimbarea mea din funcție. Motivul pe care l-ar putea invoca cei din conducerea Ministerului sau Casei (n.r. – Casa Națională de Pensii) ar fi o întârziere de două zile la raportarea pentru trei dosare. Dar respectivii sunt în plată, nu au avut cu nimic de suferit. Întârzierea s-a datorat, cel mult, faptului că s-a schimbat „încadrarea”, adică au trecut, de la pensie de invaliditate, la pensie de limită de vârstă. În rest, cred că suntem cam singurii din țară care ne-am achitat, la timp și în totalitate, de tot ce am avut de făcut. Eu zic că nu se va ajunge la schimbarea mea, nu ar avea motive…Însă rămâne de văzut…”, a mai declarat, pentru publicația noastră, directorul Casei de Pensii Giurgiu.

Marian Dumitru ocupă funcţia de director al Casei de Pensii Giurgiu din luna iulie 2011.

(Jurnal)