Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Uzina Termoenergetica din București investește în învățământul dual giurgiuvean. Ce avantaje le oferă tinerilor înscriși la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ion Bălănescu” din municipiu

Uzina Termoenergetica din București investește în învățământul dual giurgiuvean. Ce avantaje le oferă tinerilor înscriși la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ion Bălănescu” din municipiu

0
Uzina Termoenergetica din București investește în învățământul dual giurgiuvean. Ce avantaje le oferă tinerilor înscriși la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ion Bălănescu” din municipiu

Colegiul Tehnic Viceamiral Ion Bălănescu a avut onoarea de a primi vizita reprezentanților Uzinei Termoenergetica din București, Valentin Neacșu și Sorin Stan, firmă care începând din acest an școlar sprijină elevii din clasa a IX-a de învățământ dual, calificarea sudor.

Cei 14 elevi de la această specializare au primit rechizite din partea companiei, care, pe toată perioada școlarizării oferă burse de 300 de lei pe lună fiecărui elev, bursă care se adaugă la cea de 200 de lei/lunar oferită de stat.

În plus, în perioada de practică ce urmează a se efectua la începutul primăverii, elevii au transport gratuit cu microbuzul închiriat de către Uzina Termoenergetica București și o sumă 30 de lei pe zi, pe toată perioada practicii”, ne preciza inspectorul școlar general adjunct, Florentina Găină.

Ca un fel de bonus oferit de societate, la finalul clasei a IX-a, toții elevii care au terminat clasa cu minim media 8, vor primi o bursă suplimentară de 400 de lei.

Reprezentanții Uzinei Termoenergetica, împreună cu directorul școlii, Ana Maria Fierăstrău, directorul adjunct, Ramona Olteanu, inspectorul școlar general adjunct, Florentina Găină, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, le-au prezentat viitorilor „sudori” beneficiile meseriei alese, detalii despre practica pe care o vor face în compania bucureșteană și în special, despre importanța obținerii unei calificări.

Felicităm Consiliul Județean Giurgiu, Inspectoratul Școlar Giurgiu și pe reprezentanții colegiului pentru demersurile extinderii și promovării acestui timp de învățământ și la nivelul județului nostru.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
12 ° C
12 °
12 °
47 %
2.8kmh
54 %
vin
12 °
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °