AcasăActualitateUniversitatea din București: 7.865 de locuri bugetate

Universitatea din București: 7.865 de locuri bugetate

La Universitatea din Bucureşti a început admiterea în cele 19 facultăţi, fiind alocate 7.865 de locuri bugetate pentru candidaţii absolvenţi de bacalaureat şi de studii de licenţă.

Universitatea din București este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Fondată în 1864, Universitatea din București este a doua universitate modernă a României, după Universitatea din Iași.

Mai mulți absolvenți ai Universității s-au afirmat ca personalități de seamă: profesori și cercetători la alte universități din lume, membri ai Academiei Române și ai unor academii din alte țări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniștri, prim-miniștri, președinți), diplomați etc.

Tocmai de aceea, la multe dintre secțiile prestigioasei Universități concurența este deosebit de mare.

În acest an, înscrierea şi admiterea în majoritatea facultăţilor se face în proces online, fiind oferită şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea unui formular disponibil la adresa: www.po.unibuc.ro.

Concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti – sesiunea de vară – se desfăşoară în perioada 1 – 30 iulie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 30 iulie, fiecare facultate având propriul calendar.

Universitatea Bucureşti a alocat peste 200 de locuri în domeniile prioritare de dezvoltate a României şi 50 de locuri la masteratul didactic.

Pentru studiile de licenţă au fost puse la dispoziţie 4.515 locuri bugetate, iar pentru studiile de master 3.350 de locuri bugetate. Universitatea Bucureşti menţionează că admiterea la studiile universitare de licenţă se poate face pe baza mediei/notelor de la bacalaureat – la Facultăţile de Administraţie şi Afaceri, de Biologie, de Chimie, de Fizică, de Geologie şi Geofizică, de Litere, de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum şi de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional – la Facultăţile de Filosofie, de Geografie, de Istorie, de Sociologie şi Asistenţă Socială, de Ştiinţe Politice şi de Teologie Baptistă.

De asemenea, în cazul Facultăţilor de Administraţie şi Afaceri (Business Administration), de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), de Matematică şi Informatică şi de Teologie Romano-Catolică admiterea se face pe baza unei formule mixte, în cazul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” admiterea se face pe baza unui interviu motivaţional, iar la Facultatea de Drept admiterea este pe bază de examen.

Universitatea din Bucureşti asigură candidaţilor, în perioada admiterii, cazare gratuită, pentru trei nopţi, în căminele Universităţii, în limita locurilor disponibile. Cazarea se va face la Căminul D Grozăveşti (Splaiul Independenţei nr. 204) şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
16.5 ° C
16.5 °
16.5 °
56 %
2.5kmh
97 %
joi
20 °
vin
23 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
30 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!