Pentru că se apropie 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor, Comisia Europeană în parteneriat cu de Agenția Erasmus+ România lansează un concurs online dedicat multilingvismului și multiculturalității.

Acest concurs „LinguaFest 10” este dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 10 – 15 ani din România și din comunitățile românești din Europa.

Până la 1 august 2021 inclusiv, elevii din clasele V-VIII sunt invitați să trimită un filmuleț filmat cu telefonul mobil în format vertical („portrait”) la adresa linguafest.ro@gmail.com, în care să răspundă, în 1-2 minute maximum, la următoarele întrebări:

1) În ce limbă crezi că vei lucra peste 10 ani-15 ani?

2) Din ce țări crezi că vor fi colegii tăi de muncă? 3) Ai vrea să studiezi sau să muncești in altă țară? Dacă da, unde și de ce?

Filmulețele care se vor remarca prin calitatea mesajului (conținut relevant, limbaj, seriozitate) și a înregistrării (sunet, imagine, încadrare în timp) vor fi selectate să intre în clipul evenimentului LinguaFEST ediția a Xa, care se va desfășura online în perioada 26-30 septembrie 2021iar autorii acestora vor primi premii oferite de Comisia Europeană și Agenția Națională Erasmus+ România. Toți participanții la acest proiect pot primi la cerere, pe email, un certificat de participare din partea Comisiei Europene.

Mult succes tuturor!

(Jurnal)