Unde, când şi de ce ar putea pleca din Giurgiu, inspectorul şef, Gigi Oprişan…

0
925

De mai mult timp se vehiculează, în mai toate mediile din Giurgiu, faptul că inspectorul şcolar general, Gigi Oprişan, ar urma să fie ”destituit” din funcţia pe care o ocupă. Unii spuneau că ar fi vorba despre răzbunări politice, alţii încercau să găsească alte motive pentru care Gigi Oprişan ar fi putut pleca de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Pentru a lămuri situaţia, cu puţin timp în urmă l-am contactat telefonic pe însuşi inspectorul şef al IŞJ Giurgiu, care a declarat, în exclusivitate pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Am auzit şi eu zvonurile care circulă prin oraş, şi aş vrea să vă spun, din start, că nu este vorba despre destituire. A fost o discuţie, la un moment dat, legată de o reorganizare la Ministerul Educaţiei, unde urmau să fie înfiinţate o serie de departamente noi. Pentru aceasta,era nevoie de oameni, şi au fost aleşi mai mulţi inspectori şcolari generali din ţară, care urmau să lucreze la aceste modificări. Deocamdată, nu s-a mai „mişcat” nimic în acest sens”, a mai spus Gigi Oprişan.

De asemenea, acesta mai preciza faptul că, în cazul în care ar fi fost detaşat la Minister, atribuţiile sale, cu răspunderi limitate, desigur, ar fi fost preluate de către unul dintre inspectorii şcolari generali adjuncţi, fără a menţiona, însă, un nume.

(Anna Lincă)