În urma apelurilor publicate de „Jurnal giurgiuvean”, pentru sprijinirea refugiaţilor de la Centrul din Giurgiu, un om cu suflet a răspuns prompt şi le-a dus acestora mai mulţi saci cu haine, în special de iarnă.

Este vorba despre profesorul Nicolae (Nucu) Dogaru, care nu a putut rămâne impasibil faţă de necazul celor nevoiţi să îşi părăsească ţara din pricina războaielor sau a situaţiei economice precare.

Contactat telefonic de către publicaţia noastră, profesorul Dogaru ne-a declarat:

„Am donat haine ale mele, ale soţiei şi ale fiului, toate în stare bună. Ne-am gândit la ei, ne-am gândit că vine iarna şi, credeţi-mă, am făcut acest lucru din suflet, nu pentru a avea vreun avantaj de orice fel. Faptul că am putut ajuta contează cel mai mult. Ştiam de ei din mai multe surse, aflasem şi de la o colegă de muncă, astfel că de la a mă gândi la a pune în practică a fost un singur pas”, declara, modest, Nucu Dogaru.

Gestul său vine ca o putere a exemplului, el nedorind, în primă instanţă, să răspundă întrebărilor publicaţiei noastre. În cele din urmă, a cedat insistenţelor, şi, înainte de a încheia discuţia cu noi, a mai ţinut să precizeze:

„Dacă din puţinul lor şi alţii ar proceda la fel, iarna celor năpăstuiţi ar fi mult mai uşoară”.

Hainele donate de familia Dogaru au fost binevenite, mai cu seamă că majoritatea celor din Centrul pentru Refugiaţi din Giurgiu provin din ţări africane, cu o climă mult mai caldă decât a noastră, şi au ajuns în România în perioada când temperaturile erau ceva mai ridicate, astfel că singurele haine şi încălţări pe care le aveau erau pantalonii scurţi, tricourile subţiri şi şlapii.

(Jurnal)