Unde ajung brazii de Crăciun, aruncați la gunoi de către giurgiuveni

0
523

După cum bine știm cu toții, sărbătorile de iarnă se apropie de sfârșit și cam pe lângă toate blocurile au început să apară brazii uscați de căldura din casa, coșcoviți și abandonați.

Compania de salubritate ROSAL GROUP a început să strângă brazii naturali abandonați după sărbători de pe raza municipiului Giurgiu. Aceștia vor fi transportați la groapa ecologică de la Frătești pentru a fi folosiți la compost.

Zilnic, se colectează de pe cele 80 de platforme situate lângă blocurile de locuințe, circa 2 hacuri a câte 20 metri cubi, adică circa 1.000 de kg zilnic.

Brazii, care au fost în centrul atenției de sărbători, pot fi lăsați de cetățeni lângă pubelele de depozitare a deșeurilor menajere sau în apropierea caselor în care locuiesc. Depozitarea în zone improprii poate favoriza apariția unor incendii cu efecte dezastruoase.

Îi rugăm pe giurgiuveni să depună brazii lângă containerele de depozitare pentru a ușura colectarea acestora. Este de dorit ca aceștia să nu fie abandonați pe spatiile verzi de lângă blocuri sau pe trotuare.

Brazii colectați vor fi transportați la Frătești și transformați în îngrășământ biodegradabil”, ne- a declarat reprezentanta societății, Mimi Meclea.

(Ana Magheru)