Un vietnamez a vrut să intre în România cu pașaportul altei persoane. Cum l-au descoperit polițiștii de frontieră giurgiuveni…

0
203

 

 Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu un cetățean din Vietnam, care a încercat să intre ilegal în România, folosind documente de identitate care nu îi aparțineau.

Duminică, 15 mai,  în jurul orei 15:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de pasager al unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria, un cetățean vietnamez, în vârstă de 30 de ani.

Acesta s-a legitimat cu un pașaport simplu, specific Vietnam și un permis de ședere eliberat de autoritățile din Bulgaria.

Din studiul documentelor de călătorie, prin metoda portretului vorbit,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit faptul că pasagerul din microbuz nu este unul și același cu persoana din fotografiile documentelor de identitate prezentate.

Cu ocazia efectuării controlului corporal și al bagajelor, polițiștii de frontieră au descoperit documentul de identitate real al persoanei în cauză.

În urma verificărilor s-a stabilit că este cetățean vietnamez, în vârstă de 30 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.