Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Peste 43 tone de deşeuri oprite la P.T.F. Giurgiu. Ce i-a dat de gol pe transportatori… 

Peste 43 tone de deşeuri oprite la P.T.F. Giurgiu. Ce i-a dat de gol pe transportatori… 

0
Peste 43 tone de deşeuri oprite la P.T.F. Giurgiu. Ce i-a dat de gol pe transportatori… 

     Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controle efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind transferul a peste 43 tone de deşeuri metalice și textile, care aveau ca țări de destinație România și Olanda. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare.

În ziua de 15 mai, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie,  polițiștii de frontieră giurgiuveni, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit două mijloace de transport încărcate cu deșeuri metalice și textile.

Cele două ansambluri rutiere erau conduse de un cetățean român, în vârstă de 47 de ani, respectiv de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 63 de ani.

         În cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport condus de cetățeanul roman, se aflau 22 tone de deşeuri metalice, încărcate din Grecia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România.

În cel de-al doilea mijloc de transport, se aflau peste 21 de tone de deşeuri textile, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unei societăţi din Olanda.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °