Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Șeful de post din Roata de jos a denunțat la DGA, doi șoferi ce au încercat să-l mituiască! Agentul a refuzat să ia șpaga!

Șeful de post din Roata de jos a denunțat la DGA, doi șoferi ce au încercat să-l mituiască! Agentul a refuzat să ia șpaga!

0
Șeful de post din Roata de jos a denunțat la DGA,  doi șoferi  ce au încercat să-l mituiască! Agentul a refuzat să ia șpaga!

 

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a întocmit rechizitorii pentru două persoane, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, din cercetările efectuate rezultând următoarele:

În ziua de 31 iulie, 2021, șeful unui post de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu a formulat un denunț la D.G.A. –S.J.A. Giurgiu, prin care a sesizat faptul că în aceeași zi, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, două persoane i-au oferit o sumă bani, cu titlu de mită.

În urma cercetărilor efectuate s-a reținut că polițistul, aflat în serviciul de patrulare, a oprit pentru control două autoutilitare conduse de două persoane, care transportau material feros, pentru care nu dețineau documente de proveniență, context în care aceștia i-au oferit o sumă de bani pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau (constatarea și sancționarea contravenției,  reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei și confiscarea mijloacelor de transport).

Activitatea infracțională a celor doi inculpați a fost înregistrată audio-video cu dispozitivul de tip BodyCam, pe care polițistul îl purta, conform dispozițiilor legale, în momentul interacțiunii cu cele două persoane.

Eroul acestui caz este, după cum am aflat, Agentul Marian Zârnă, șeful postului de poliție de la Roata de Jos, angajat al IPJ Giurgiu încă din anul 2001 și promovat ca șef de post la Roata de Jos în anul 2008.

Așa cum arată și documentul DGA, în data de 31 iulie 2021,  Marian Zârna se afla  în patrulare prin localitate .  Agentul a oprit doi soferi pentru control, observând că aceștia transportau material feros.

      Cei doi șoferi i-au spus polițistului că nu au documente care să ateste proveniența mărfii și – potrivit anchetatorilor – i-ar fi oferit o sumă de bani, pentru ca omul legii „să închidă ochii”.

      Ce nu știau cei doi șoferi, este faptul că întreaga conversatie fusese înregistrată, audio-video, cu un dispozitiv de tip BodyCam, pe care polițistul îl avea asupra sa.

După ce i-a sancționat pe cei doi șoferi, șeful de post a formulat un denunț la DGA Giurgiu, prin care a sesizat faptul că  în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, două persoane i-au oferit o sumă bani, ca mită.

Cei doi șoferi sunt acum cercetati , în stare de libertate, pentru săvârșirea infractiunii de dare de mită.

 Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

(Jurnal)

Sursa: DGA

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °