Vremea va fi extrem de caldă în intervalul 20 iulie – 31 iulie în toată țara, potrivit ultimei prognoze meteo. Administrația Națională de Meteorologie avertizează că, începând cu astăzi, 20 iulie, România va fi lovită de un nou val de caniculă. 

Astfel, valul de aer tropical care a pârjolit mai multe ţări europene ajunge şi în România. Temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius, iar prognoza meteo arată că nu va ploua deloc în următoarele zile.

În zona de sud a țării, intervalul va începe cu valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29…32 de grade și minime de 13…15 grade.

Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34…37 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 25 iulie.

(Jurnal)