Un tânăr giurgiuvean a refuzat poliției, prelevarea de mostre biologice! Pentru ce era bănuit…

0
406

Un giurgiuvean este cercetat de poliţişti după ce a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive.

Sâmbătă, 30 decembrie a.c., în jurul orei 22.05, poliţiştii au depistat un tânăr, de 36 de ani, din Giurgiu, în timp ce conducea autovehiculul proprietate personală pe şoseaua Alexandriei, din municipiul Giurgiu, cu privire la care exista suspiciunea că se află sub influenţa substanţelor psihoactive.

Conducătorul auto, la solicitarea organelor de poliţie rutieră, a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu – Secţia UPU pentru efectuarea unui test de toxicologie în vederea stabilirii prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive, însă, acesta a refuzat efectuarea testului toxicologic cât şi recoltarea de probe biologice de sânge şi urină în vederea stabilirii prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive.

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive.

Pentru a nu înregistra evenimente nedorite în ultima zi a anului precum şi în noaptea dintre ani, poliţii vor intensifica controalele, atât în mediul urban cât şi rural, în vederea reducerii riscului rutier şi vor efectua testări ale conducătorilor auto cu aparatul etilotest.

Recomandăm conducătorilor auto să nu conducă autovehicule sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe psihoactive pentru a nu pune în pericol propria viaţă sau a celorlalţi participanţi la trafic.

(Jurnal)