După ce că orașul  arată   în ultimul hal,  din cauza proastei administrări de până astăzi, după 1990, ignoranța unora îl fac uneori  dizgrațios! 

Așa se face că marți, 28 septembrie, în jurul orei 08.00, polițiștii locali aflați în serviciu au identificat pe Șoseaua de Centură , în dreptul sensului giratoriu , de la Hotel Steaua Dunării și până la Spălătoria auto aflată în zonă, mare parte din  carosabil  împroșcat  cu reziduri provenite de la Stația de epurare din zonă.

O altă cantitate de reziduri  a fost găsită   depozitată pe un teren privat, adiacent șoselei, nu departe de fosta Fabrică de Zahăr.

În urma verificărilor efectuate pentru identificarea persoanelor vinovate,  s-a trecut la  măsurile legale și  curățarea  carosabilului de murdărie.

    Cu sprijinul conducerii SC Apa Service SA, a fost identificat conducătorul auto V.F., acesta făcându-se vinovat de împrăștierea pe domeniul public (carosabil) cu  nămol, faptă prevăzută și sancționată de HCLM nr. 229/2021.

Drept consecință Poliția locală i-a  aplicat  conducătorului auto o sancțiune contravențională în valoare de 300 lei , luîndu-se urgent  măsura aducerii carosabilului la starea inițială, încărcarea nămolului și depozitarea acestuia în locuri autorizate.

Din păcate o astfel de situație nu este singulară, în dese rânduri autovehicule cu mizerie pe roți, intră în trafic pe artere principale ale orașului, lăsând în urma lor dâre groase de pământ și mizerie pe carosabil, spre disperarea celor ce se ocupă de curățenia orașului , dar și a celorlalți participanți la trafic.

 Folosindu-se de acest prilej conducerea  Poliției Locale  solicită ca cetățenii să sune la Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)