Un tânăr șofer nu a apucat să se bucure prea mult de permisul de conducere. A rămas fără el la doar o jumătate de oră după ce a aflat că a trecut testul.

Polițiștii din Villefontaine, localitate aflată lângă Lyon, au oprit săptămâna trecută un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani. Acesta le-a explicat oamenilor legii că nu și-a primit încă permisul, dar a verificat cu puțin timp înainte pe site-ul poliției și a văzut că a promovat examenul auto, pe care l-a susținut în urmă cu trei zile, relatează 20minutes.fr.

În urma verificărilor, polițiștii au văzut că rezultatul examenului fusese publicat cu doar 30 de minute mai devreme, iar tânărul într-adevăr îl promovase.

I-au făcut totuși și un test de salivă, iar de aici au pornit problemele pentru șoferul de 18 ani. Rezultatul a arătat că s-a urcat la volan după ce a consumat droguri – cannabis și cocaină.

Prin urmare, polițiștii i-au suspendat dreptul de a mai conduce și l-au amendat cu 600 de euro. În plus, tânărul s-a ales și cu dosar penal.

(Jurnal)