AcasăActualitatePrograme de finanțare POCU demarate de INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN GIURGIU

Programe de finanțare POCU demarate de INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN GIURGIU

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN GIURGIU a demarat încă 3 proiecte în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020:

1.    „ADS 2.0 – următorul nivel în educație” ID 136158 în cadrul căruia Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu este beneficiar, având ca partener Școala Gimnazială Nr. 10, Giurgiu

   Obiectivul general al proiectului  vizează  realizarea unor seturi de acțiuni în vederea creșterii numărului de tineri  care se reîntorc în sistemul de educație și formare prin programe de tip ”A doua șansă” și derularea de cursuri de formare profesională pentru îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive.

Grupul țintă al proiectului cuprinde un număr de 516 persoane din categoriile de personal didactic/ personal de sprijin care beneficiază de programe de formare și 600 de persoane beneficiare ale programului de tip  „A doua șansă”.

Bugetul proiectului: 9.515.661.36 LEI

2.  „Educația, șansa mea o viața mai bună! – Program de măsuri integrate de tip ,,A doua șansă” pentru tinerii NEETs “ ID 135855 în cadrul căruia  Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu este partener

Obiectivul general al proiectului vizează identificarea și readucerea în sistemul de educație și formare a  tinerilor NEETs proveniți din medii, comunități și etnii diverse și cu vârste și necesități educaționale variate într-un program de  tip ,,A doua șansă”. Vor fi asigurate materiale didactice, manuale, rechizite și hrana elevilor pe timpul cursului, precum și acordarea de subvenții pentru participare.

Grupul țintă al proiectului cuprinde 402 tineri NEETs potențiali beneficiari în cadrul proiectului propus, vizând crearea/menținerea de clase tip ,,A doua șansă” în cadrul școlilor din regiune pentru tinerii NEETs șomeri.

3. ”Mă întorc la școală” – Program integrat de măsuri pentru reîntoarcerea în sistemul de învățământ a 600 de persoane din județul Giurgiu în cadrul căruia  Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu este partener.

Obiectivul general al proiectului vizează  identificarea și readucerea în sistemul de educație și formare a tinerilor/adulților proveniți din medii, comunități și etnii diverse, cu vârste și necesități educaționale variate într-un program de tip ,,A doua șansă”  și de cursuri de formare profesională destinate cadrelor didactice. Vor fi asigurate materiale didactice, manuale, rechizite și hrana elevilor pe timpul cursului, precum și acordarea de subvenții pentru participare.

Grupul țintă al proiectului cuprinde 600 de tineri/adulți care nu au urmat sau nu au finalizat nivelul de educație obligatorie și 520 de cadre didactice care vor beneficia de formare profesionala în domeniu.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
54 %
5.5kmh
86 %
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
32 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!