Ion Rădoi este un personaj cunoscut publicului giurgiuvean, el fiind senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Giurgiu pe listele partidului PSD. De atunci și până astăzi el a acumulat suficientă experiență pentru a putea manipula masele, conducând sindicatul Unitatea de la metrou de circa 20 de ani.  

Probabil susținut de acest context, Ion Rădoi, nu vrea să cedeze cu niciun chip, conflictului intervenit între sindicat și directorul Metrorex. Acesta a declarat luni, 24 mai, într-o conferință de presă, că este gata să își dea foc dacă directorul Metrorex va evacua sindicatul din sediul deținut în stația de metrou de la Piața Unirii.

Sindicalistul a mai amenințat că, dacă se reduce personalul, este posibil să existe probleme cu privire la funcționarea metroului.

„Biroul meu are vreo doi metri, aici, în Piața Unirii 1. Eu, de acolo nu voi ieși decât dacă îmi dau foc sau mă omoară, că oricum m-au amenințat, dar s-ar putea să aibă o surpriză. Să mergem noi să îi evacuam de acolo și sa vină în subteran, că metroul circulă în subteran și să nu mai dăm 400.000 de euro anual ca să stea ei acolo la etajul 9”, a spus Ioan Rădoi, într-o conferință de presă.

„Eu aș transmite prin intermediul dumneavoastră că domnul general Drulă să mai învețe și nițică diplomație, că tehnic este mai greu să mai învețe acum.

Nu știu ce au de gând, dar din datele pe care le avem vor să vândă tot ceea ce mai este de vândut în țara asta, iar acolo unde au de a face cu servicii de stat să le externalizare”, a declarat Ion Rădoi într-o conferință de presă cu titlul „Explozie la metrou”.

Sindicaliștii de la metrou au fost inițial apropiați de-ai PSD, Ion Rădoi fiind deputat din partea acestui partid în 2000-2004 și senator în perioada 2004-2008.

De precizat că venitul lui Ion Rădoi s-a dublat în ultimul an. Liderul METROREX deține – după cum scrie presa –  mai multe terenuri, un apartament în Bucuresti, o casă de vacanță în Dâmbovița și una în Sinaia. În 2019, Rădoi a încasat suma de 227.882 de lei pentru funcția de președinte de sindicat.

Amenințările cu greva și, implicit, cu blocarea traficului în București, au făcut ca sindicaliștii să obțină lefuri din ce în mai mari în ultimii ani, susțin mai multe cotidiene centrale.

(Jurnal)