Miercuri, 17 martie, la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu, a avut loc o ședință de lucru la care au participat mai mulți  șefi de servicii din cadrul acestei instituții și respectiv din societățile subordonate acesteia.

Printre problemele abordate a fost și cea a cimitirelor de pe raza orașului. În ciuda faptului că la această întrevedere trebuiau să participe  cei ce răspund în mod direct de acest obiectiv extrem de important pentru comunitate, recte reprezentanții Societății Giurgiu Servicii Locale (GSL), culmea,  tocmai aceștia nu au fost chemați.

Unii dintre participanții la ședință spun că vinovată e o duduie directoare, ce de mai multă  vreme tot încearcă să arate tuturor salariaților  că este  materia cenuș(i)e a Primăriei, că vezi Doamne,    s-ar pricepe la toate, chiar și la ”bătut clopote”.

Așa  se face că  această Morticia instituționalizată a jucat de data acesta rolul de cioclu al regulamentului cimitirelor, document  stufos ce tocmai fusese refăcut în întregime, așa cum aflat, cu puțin timp în urmă,  de către Servicul de specialitate din cadrul GSL.

 Morticia , duhnind a tămâie, expertă în a ”înmormânta” orice inițiativă reușită de la nivelul instituției,  orice efort ce i-ar putea pune în umbră capacitățile, s-a apucat  să-i sape (mai abitir decât groparul de la Ceair) pe realizatorii acestui nou Regulament,  afurisindu-i,  fără însă a veni  și cu argumente elocvente, dorind probabil să-și mai dovedească o dată expertiza în ceea ce privesc înmormântările… Amin!

Nu știm de ce, nimeni nu a îndrăznit să o întrebe  pe individa asta ce o recomandă ca expertă în Legislația privind înhumările și cum de își permite să facă judecăți de valoare (?), de parcă s-ar înrudi cu celebrul personaj, (Victor) Frankenstein.

În consecință conducerea Primăriei Giurgiu ar trebui să dea jos acest ”factotum”, de ghips, al Primăriei Giurgiu, de pe soclul pe care s-a cățărat ( fără concurs sau datorită vreunui alt merit), amintindu-i contextul ce i-a grăbit învestirea ca șef al  unui Serviciu …

Noi așteptăm ca pe viitor primarul și respectiv viceprimarii să fie cei care decid cine să participe la aceste ședințe de lucru ale Primăriei și nicidecum această Morticia  căreia  crizele hormonale, lunare, îi poate modifica radical deciziile.

Până atunci așteptăm, cu ”viu” interes (!), inadvertențele, eventualele artefacte găsite de această  Doamnă Halloween, în Regulamentul cimitirelor…Îi urăm lectură plăcută!

(Viorel  Prescureanu)