Un Renault Megane căutat de autoritățile din Germania, descoperit de vameșii giurgiuveni

0
174

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Renault Megane ce figura în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile germane. 

În ziua de 10.11.2021, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 de ani, conducând o autoutilitară, pe a cărei platformă era transportat un autoturism marca Renault Megane, an de fabricație 2016.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul transportat se afla în atenția autorităților germane, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare.

La verificări, șoferul bulgar a declarat că nu avea cunoștință că autovehiculul se află în litigiu, el având responsabilitatea de a-l transporta în Bulgaria.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar autoturismul transportat, în valoare de 70.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor” – informează I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)