Un ”om al străzii” a fost depistat de polițiștii locali, la o intersecție din municipiul Giurgiu. Legislația rămâne neputincioasă la astfel de cazuri…

0
714

Marți, 10 iulie, un individ în vârstă de 67 de ani (V.M),  ce își are domiciliul în comuna Izvoarele (județul Giurgiu), cunoscut de cei din Municipiul Giurgiu,  ca  ”om al străzii”, a fost localizat de polițiștii  Poliției locale,  în faţa fostei clădirii a telefoanelor, din Strada Tineretului, acolo unde de obicei își  face ”veacul”, cum se zice!

Mirosul degajat de acesta, din cauza faptului că nu s-a mai spălat de foarte mult timp,  dar și faptul că a fost văzut consumând alcool, i-a făcut pe polițiștii locali, să-l sancționeze atât pentru  consumul de alcool pe domeniul public cât și pentru mizeria creată de el (gunoi) în zonă.

Cu acest prilej, menționăm vidul legislativ privind situațiile în care sunt puse autoritățile când identifică pe străzi persoane cu vădite probleme, posibil, de natură psihică şi nu pot lua măsuri privind internarea acestor persoane în spitale specializate, unde să beneficieze de tratament, decât numai cu acceptul persoanei în cauză sau semnătura tutorelui legal.

În felul acesta, situații, cum este cea explicată  mai sus, rămâne doar un tablou dezagreabil al societății românești, actuale…

Sursa: Politia locală