Complex ”Stejarul”, din Pădurea Bălănoaia, este pe cale de a deveni cel mai atractiv loc pentru giurgiuvenii îndrăgostiți de aer curat, de bună dispoziție și de bălăcitul la piscină!

0
2640

Mulțimea de giurgiuveni ce a umplut, duminică, 9 iulie, încă de dimineață, complexul ”Stejarul” din Pădurea Bălănoaia, a demonstrat  încă o dată, dacă mai era nevoie, că locuitorii Municipiului sunt dornici să găsească locuri în aer liber, pline de umbră și de oxigen, pentru a scăpa, măcar la sfârșitul săptămânii, de dogoarea asfaltului din oraș.

De precizat în acest context eforturile conducerii Zonei libere cât și ale noului administrator al Complexului mai sus amintit, d-na Monica Zamfir care a transformat, în doar o lună și ceva, întreaga locație într-un loc extrem de ospitalier și de bun gust.

 

Din câte am aflat, în scurtul timp avut la dispoziție ( de la 1 iunie și până în prezent),  personalul complexului a realizat, în privința încasărilor, cam cât a realizat întregul Complex pe întregul an 2022!    O dovadă a faptului că minunile se săvârșesc doar cu oameni pricepuți și devotați activității pe care o desfășoară.

Să vă amintesc doar faptul că în trecutul mandat al Primăriei Giurgiu, acest loc de recreere, deși era/este dedicat locuitorilor Municipiului Giurgiu, ajunsese un local în care erau organizate petrecerile private ale unor șefi de instituții, politicieni, ale rudelor și prietenilor acestora, profitul administrației locale, respectiv al Municipalității, fiind zero!

Tot în acea perioadă ștrandul Municipalității, aflat în Portul Giurgiu în loc să fie gestionat, în același fel de către administrația locală, ca și Complexul Stejarul,  a fost cedat unui investitor privat ale cărui prețuri privind accesul și serviciile aordate au anulat multora cheful de a sta la soare, pe nisip și a se bălăci în piscină.

Ani de-a rândul s-a argumentat faptul că Primăria Municipiului nu are bani de investiții în relaxarea giurgiuvenilor. Paradoxal este însă faptul că deși Primăria a fost declarată permanent falimentară, toți cei ce au condus-o până mai ieri, s-au îmbogățit peste măsură, atât ei cât și acoliții lor.

Revenind la Complexul ”Stejarul”, cu un colectiv de tineri entuziaști, cu un administrator capabil să transforme și să întrețină permanent imaginea acestei oaze de bună dispoziție în mijlocul pădurii, cu sprijinul permanent al directorului general al Zonei Libere, Mihai Matei, ce și-a dovedit competența și în ceea ce privește conducerea instituției pe care o conduce, cu siguranță această investiție se va dezvolta în următorii ani, devenind un reper important nu numai pentru giurgiuveni , ci  și pentru toți cei ce doresc să își petreacă orele libere din perioada toridă a verii într-un loc binecuvântat de natură.

 

 

 

Acțiunile de tipul celei de duminică, în care a fost invitat DJ Fernando Bamboo (Poloo), vedeta ediției a 4-a din emisiunea Tv, ”Șefi la cuțite”, vor promova cu siguranță Complexul, ce va atrage treptat, lume de peste tot…

În plus, trebuie amintite, pe rând: muzica bună livrată de un DJ local, Alex Mandu,  preparatele de bar ale simpaticei Amanda (Amandina cum o strigă colegii), meniul extrem de bogat și variat în care tradiționalul a fost reinterpretat în bucătărie, într-o variantă locală,  din care nu lipsesc frigăruile de pasăre și porc, cârnații ușor condimentați, udați cu vinuri selecționate, servite la carafe brumate… Toate acestea fiind servite într-un decor de poveste, ce păstrează izul  hanurilor de altădată, rătăcite în negura istoriei.

Este adevărat că ar fi loc de mult mai multe în acest Complex din Pădurea Bălănoaia, dar deocamdată pentru giurgiuvenii îndrăgostiți de natură, dar și de soare și de timpul petrecut la piscină este un început promițător ce îi determină să spere că lucrurile încep să se schimbe…

Să fie într-un ceas bun! Și s-auzim numai de bine!

(Jurnal)