Un nou imunostimulator face cozi imense la ușa magazinului Institutului ”Cantacuzino” din Capitală…  

0
304

Magazinul Institutului Cantacuzino a fost luat cu asalt de bucureșteni. Institutul va dubla în curând capacitatea de producție a medicamentului după ce la magazinul instituției s-a format o coadă de oameni pentru a cumpăra suplimentul Orostim-HV,  un imunostimulator ce pare că ar determina o creștere a rezistenței organismului la infecții.

Produsul promite a fi o stavilă în contactarea Coronavirusului, datorită calităților lui imunostimulatoare…MApN precizează că OROSTIM-HV a demarat procesul de microproducție, cu capacitățile experimentale proprii. Suplimentul pentru creșterea imunității a fost scos la vânzare, la magazinul instituției, primul lot produs, de 942 de flacoane.

„Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile.

Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs. Prin optimizarea fluxului de microproducție, Institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități”, subliniază Ministerul Apărării.

MApN arată că „producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial”.

În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente”, se mai arată în comunicat.

Cât costă suplimentul ”Orostim-HV”

Cei interesați pot cumpăra produsul de la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino, din Splaiul Independenței nr. 103.

Prețul variază între 25 și 80 de lei, în funcție de numărul capsulelor și concentrație: 

  • OROSTIM-HV 125 flacon cu 10 capsule: 25 lei
  • OROSTIM-HV 125 flacon cu 30 capsule: 60 lei
  • OROSTIM-HV 250 flacon cu 10 capsule: 30 lei
  • OROSTIM-HV 250 flacon cu 30 capsule: 80 lei

Potrivit cercetătorilor, OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

(Jurnal)